Kecskemét időjárás
Gera Ferenc célja a felnőtt válogatottság
2024-06-21 péntek 13:14

Gera Ferenc, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett játékos márciusban, a Szeged elleni győztes mérkőzésen mutatkozott be a Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét NB I/A osztályú csapatában. A kecskeméti csapat kimagasló játékkal nagyon fontos győzelmet aratott a Szeged ellen. Gera Ferenc 2 büntető értékesítésével járult hozzá a győzelemhez. Június 12-én, a szezonzáró ünnepségen átadta bekeretezett mezét Ivkovicné Béres Tímeának, az Akadémia vezetőjének. A Mercedes-Benz Sport Akadémia előterében egyre gyűlnek azoknak az egykori fiataloknak a mezei, akik innen indulva felnőtt csapatokhoz kerültek ez elmúlt évtizedben.

– Milyen tervekkel indulsz neki a következő bajnoki szezonnak?

– Következő szezonban is a város NB I/A osztályú csapatánál maradok. Szeretnék minél hasznosabb tagja lenni a csapatnak és minél több játéklehetőséget kiharcolni magamnak. Ahhoz, hogy a felnőttek között több lehetőséget kapjak edzőimtől, tudom, ahhoz még sokat kell fejlődnöm egyénileg. Jövőre U20-as leszek. Szeretnék az U20-as magyar válogatottba is bekerülni.

– Távolabbi kilátások?

– Szeretnék a Kecskemét meghatározó játékosává válni és a nemzeti válogatottat is erősíteni hosszú távon.

– Az akadémiai évzáró hangulata hogyan hatott rád?

– Hat éves korom óta tanulok kosárlabdázni, majd az Akadémián nevelkedtem. Nagyon jó érzés volt visszatérni és átadni a mezemet. Soha nem tudom elfelejteni az itt eltöltött időszakot, mert életem meghatározó részévé vált.

Régebbi cikkek a Sport rovatban...