Kecskemét időjárás
390 ezer forintos bírság a top gyorshajtóknak
2024-06-07 péntek 13:43

Kiskőrösön, a Dózsa György úton mérték be a rendőrök azt a top gyorshajtót, aki 50 km/h helyett, 132 km/h-val száguldozott. Neki 390 ezer forintos bírságot kell fizetnie – tájékoztatott a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3257-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Volt olyan azonban, aki Kiskőrös belterületén a megengedett sebességhatár majd háromszorosával száguldott, azaz 132 km/h-val.

A megye közútjain egy hét alatt 52 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. A rendőrök 17 olyan autóst igazoltattak, akik már a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, közülük ketten balesetet is okoztak. A karambolok hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha kisebb hiba is elég a tragédiához. A rendőrség ezért ismételten hangsúlyozta, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka.

A sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti - adta hírül a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...