Kecskemét időjárás
Heves esőzés, viharos szél BácsKiskun Vármegyére is riasztást adtak ki
2024-06-11 kedd 13:00

Az egész országra, köztük Bács-Kiskun Vármegyére is riasztást adtak ki a heves esőzések, viharos széllökések miatt. A szeszélyes időjárás kiszámíthatatlan, az elmúlt napokban volt ahol tornádó csapott le, máshol jégeső tombolt. De vajon mikor köszönt be a tényleges nyár idén?

Elsőfokú riasztást adtak ki a zivatarok miatt Bács-Kiskun Vármegyére. Az eső mellett felerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Az időjárás az elmúlt hetekben teljesen kiszámíthatatlan volt. A száraz kánikula után egyik pillanatról a másikra csapott le a jégeső, szélvihar.

A szakember azt mondja, bár az előző években szárazabb volt a június, már a Medárd napi népi hiedelem is azt mutatja, a nyár eleje egy csapadékosabb időszak volt a régmúltban is.

A következő időszakban tehát marad a változékony időjárás. Az egész országban riasztást adtak ki a heves esőzések miatt. Két nappal ezelőtt Szombathelyen még tornádó is tombolt, ami a szakember szerint akár Kecskemét környékén is előfordulhat. A hét második felére enyhülést ígérnek, jövő héttől már tartósan 30 fok körül lesz a hőmérséklet, ám visszatérhet a csapadékos időjárás. Az igazi száraz nyár júliustól várható.

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...