• 2024.10.22. csütörtökElőd
  • EUR 401USD 369
Kecskemét időjárás
Így közlekedtek ti Lezárult a rendőrség rajzpályázata
2024-06-11 kedd 17:11

Ma tartották az eredményhirdetését a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága gyermekrajz-pályázatának, amelyet „Így közlekedtek ti!” címmel hirdettek meg. A pályaművek a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban láthatók június 20-áig.

Lezárult a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság „Így közlekedtek ti!” című gyermekrajz pályázata, az eredményhirdetést és egyben díjátadót ma délután tartották meg a Katona József Könyvtárban.

A rajzpályázatot három kategóriában hirdették meg Bács-Kiskun vármegyében, az óvodásoknak: 3-6 éves korig, alsó tagozatosoknak: 7-10 éves korig és felső tagozatos általános iskolásoknak: 11-15 éves tanulók részére. A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kellett bemutatnia, fókuszban a kerékpáros- és gyalogos közlekedéssel.

Összesen 108 rajzot állítottak ki, köztük az első három díjazottal mindhárom kategóriából. Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazták utalvánnyal és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ajándékokkal. A szebbnél szebb alkotások a Katona József Könyvtárban tekinthetők meg június közepéig.

Ezek a rajzok a felnőtteknek is fontos üzenetet hordoznak, hiszen a gyerekek mintakövetőek, ezért nekünk is arra kell törekednünk, hogy jó példát mutassunk a gyerekeknek a közlekedésben éppúgy, mint a mindennapokban – tette hozzá Koleszár Márta.

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...