• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 354
Kecskemét időjárás
Díjakat, elismeréseket adtak át a VIII. Földművesek Napján
2024-09-16 14:06

Nagyatádi Szabó István egykori földművelési miniszter 161-ik születésnapja emlékére tartotta meg az Arany-Korona Alapítvány az Új Tanyacsárdában a Földművesek Emléknapján a VIII. Földművesek Napja országos rendezvényt. A NAK Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és Lajosmizse Önkormányzata mint házigazdák szervezték meg az eseményt, melyen díjakat és elismeréseket is átadtak.

Az Új Tanyacsárdában tartotta meg a VIII. Földművesek Napját az Arany-Korona Alapítvány. A NAK Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és Lajosmizse Önkormányzata mint házigazdák szervezték meg az eseményt, melyen Nagyatádi Szabó István egykori Földművelési Miniszter munkásságához méltó elismerésüket fejezték ki a gazdák.

Ő a magyar parasztságot kisgazdának tekintette és egész életében sorsuk javításán munkálkodott. Az eseményen a szervezők megbecsülésüket fejezték ki az ország földművelő gazdáinak az egész életükben végzett áldozatos és kitartó munkájukért, amellyel magyar hazánk földjét megművelve megtermelik kenyerünket, zöldségeinket és gyümölcseinket, egyéb élelmünket.

Lajosmizséről és a térségében lévő településekről munkájuk elismeréseként 24 családi gazdaságból 29 gazdát részesített az Arany-Korona Alapítvány Plakett és Elismerő Emléklap Díjban.

Védnöki díjat kapott dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke, Basky András, Lajosmizse polgármestere és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke. A témával bővebben a KTV keddi Kiemelő című magazinja foglalkozik.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...