• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
KRESZ Szafari a Kecskeméti Vadaskertben 200 gyermek vett részt a megyei közlekedésbiztonsági versenyen
2024-09-18 13:35

Európa szerte szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét eseményeit, amelynek idén is az Autómentes Nap lesz a záróeseménye vasárnap. Az egyhetes kampány keretében az ifjúság közlekedésbiztonsági oktatása kiemelkedő szerepet kap, így négy napon át KRESZ tanodát rendeznek számukra a Kecskeméti Rendőrkapitányság közreműködésével. Szerdán az oktatás keretében KRESZ Szafari versenyen vehettek részt az általános iskolások.

Az Európai Mobilitási Hét keretében izgalmas kalandban vehettek részt a vármegyei szinten megrendezett KRESZ Szafari versenyen a tudásukat tesztelő iskolák negyedik osztályos tanulói. A verseny során a kecskeméti, kiskunfélegyházi, izsáki és kiskőrösi általános iskolások interaktív módon ismerhették meg a közlekedési szabályokat és a balesetmegelőzés fontosságát, miközben szórakoztató kalandokban részesültek. A házigazda ezúttal is a Kecskeméti Vadaskert volt.

A KRESZ Szafari során a diákok játékos formában sajátíthatták el a közlekedési szabályokat. 8 állomáson keresztül haladva, 15 perces feladatok során egy igazi „szafarin” vehettek részt a fiatalok, ahol 120 állatfaj 500 egyede figyelte a 200 gyerek versenyét. Minden állomás egy-egy fontos közlekedési szabály vagy balesetmegelőzési tudnivaló köré épült, amelyet a gyerekek interaktívan és élményszerűen tanulhattak meg. A verseny során olyan gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek, amelyeket később a mindennapi közlekedésben is hasznosíthatnak.

A résztvevő gyerekek az önkormányzat és a Kecskeméti Rendőrkapitányság jóvoltából ajándékokat kaptak, a díjátadóra 12.30 órakor került sor. A verseny első három helyezett osztályának díját az önkormányzat részéről Jánosi István tanácsnok adta át. A KRESZ Szafari célja, hogy a gyermekek számára a különböző közlekedési kihívásokkal és feladatokkal érthetővé és élvezetessé tegye a közlekedési szabályok betartását és tudatosítsa bennük a biztonságos közlekedés jelentőségét.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...