• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Megkezdődtek a KRESZ Tanoda interaktív foglalkozásai
2024-09-17 15:43

Az Európai Mobilitási Hét keretében rendezik meg a héten a KRESZ tanoda előadásait. A program célja, hogy a gyerekekkel interaktív módon ismertesse meg a közlekedés szabályait és a balesetmegelőzés fontosságát. Idén a program szeptember 16-19 között a városrészi közösségi házakban valósul meg, hogy minél több osztályt tudjanak megszólítani. Az első alkalom a Hunyadivárosi Közösségi Házban zajlott Pászti András képviselő részvételével.

Az esemény során a lelkes tanulók birtokba vehették a közösségi házat, ahol játékos formában tanulhattak meg fontos közlekedési szabályokat és biztonsági tudnivalókat a Kecskeméti Rendőrkapitányság közreműködésével. Az interaktív előadás során szemléltetőanyagok segítségével bemutatták a biztonságos közlekedés alapelveit és a balesetmegelőzés legfontosabb szempontjait. A gyerekek interaktívan, kérdéseik révén ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal.

Idén a Mobilitási Hét nemzetközi mottója a „Mindannyiunké a tér!”, amely különösen igaz a kecskeméti KRESZ tanoda kapcsán.Nem csupán az ismeretek bővítésére fókuszál, hanem arra is, hogy a gyerekek tudatosan és biztonságosan közlekedjenek a mindennapokban. A rendezvény évről-évre sikeresen hozzájárul a közlekedésbiztonsági kultúra fejlesztéséhez.Játékosan és hatékonyan oktatja a fiatalokat a közlekedési szabályokra, miközben megerősíti a közösségi összetartást és támogatja a fenntartható közlekedést.A KRESZ Tanoda az Európai Mobilitási Hét keretében csütörtökön, a Széchenyivárosi Közösségi Házban folytatódik.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...