• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Aranydiplomát vehettek át a kertészeti kar 1974es végzősei
2024-09-18 13:49

Aranydiplomát vehettek át szerdán a kecskeméti kertészeti főiskola 1974-es végzősei a Neumann János Egyetemen. Csaknem harmincan személyesen is jelen tudtak lenni a GAMF Bolyai János kiselőadójában tartott ünnepi eseményen, melyen dr. Palkovics András dékán és dr. Fülöp Tamás rektor mondott köszöntőt. Ezután került sor a díszoklevelek átadására, majd közös csoportképpel zárult a jó hangulatú esemény.

Az ünnepi esemény a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. Az egyetem vezetése részéről jelen volt dr. Fülöp Tamás rektor, dr. Palkovics András, a kertészeti kar dékánja, dr. Nagy Zoltán, az egyetem elnök-vezérigazgatója, valamint Brindza Attila oktatási és képzési igazgató.

Dr. Palkovics András rövid, személyes hangvételű köszöntője után dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte hosszabban a \'74-ben végzett évfolyamot. Kiemelte, hogy az akkoriban végzetteknek sokat köszönhet az egyetem, hiszen munkájukkal a kecskeméti képzés jó hírét vitték tovább országszerte. Nekik is köszönhető, hogy a Neumann János Egyetem kertészeti karán ma közel 500 diák tanul, ebből az újonnan felvettek száma megközelíti a 250-et - mondta a rektor.

Dr. Fülöp Tamás felidézte a \'70-es évek kecskeméti hangulatát, amikor a kertészetisek a GAMF-osokkal és a tanítóképzősökkel együtt emlékezetes főiskolai éveket élhettek meg együtt. Kitekintett az 1974-es év országos és nemzetközi eseményeire is: Nixon lemondott a Watergate-botrány után, az NSZK-ban foci-vb-t rendeztek, az ABBA Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, itthon pedig Kovács Kati és az Illés slágereit játszották a rádiók. A mozikban A keresztapa második epizódja futott, no meg sokak kedvence, a Különben dühbe jövünk.

A rektori köszöntő után a \'74-ben végzett évfolyam 29 jelenlévő tagja vehette át aranydiplomáját. Nyolcan postán kapják meg a díszoklevelet, így összesen 37-en emlékezhetnek meg fél évszázaddal ezelőtti diplomájukról.

Az esemény a Szózat eléneklésével és közös csoportkép készítésével ért véget.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...