• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
500 bringást vendégeltek meg Kecskemét főterén
2024-09-17 19:50

Szeptember 16. és 22. között huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon is. A projektben résztvevő városokban sokféle program és kerékpáros megmozdulás zajlik ezen a héten, Kecskemét főterén Bringás Uzsonna került terítékre ma délután. A meglepetés jól sikerült, 500 uzsonnát osztottak ki.

Európa-szerte 2024. szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek keretében 36 ország összesen, 1296 településéhez hasonlóan Kecskemét is vállalta, hogy a fenntartható közlekedés népszerűsítése érdekében egy héten át tartó programsorozatot szervez.

Az idei év központi témája a „Mindannyiunké a tér!” címet kapta, arra hív bennünket, hogy közösen döntsük el, miként használjuk a közterületeket. Arra biztat ez a mottó, hogy gondoskodjunk arról, hogy mindenki – különösen a gyalogosok és a kerékpárosok – kellemes környezetben, biztonságosan és kényelmesen közlekedhessen.

Ma délután Kecskemét főterén zajlott a Bringás Uzsonna című esemény a Magyar Kerékpárosszövetséggel együttműködve. A civil kezdeményezést az önkormányzat is évről évre felkarolja.

A program célja, hogy az országos kampány alkalmával valóban jó példát mutassanak a kerékpárral közlekedők, akiket a szervezők uzsonnával kínáltak a főtér több pontján. Kecskeméten már évek óta a reggeli helyett délutáni uzsonnával várják a kerekezőket. A Magyar Kerékpáros Klub, a kecskeméti önkormányzat és a Szép Egyesület ajándékait kapták meg a biciklin közlekedők. A meglepetés jól sikerült, 500 uzsonnát osztottak ki, amelynek nagyon örültek a bicajosok.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...