• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 354
Kecskemét időjárás
Svájci Pikniket tartottak a Neumann János Egyetemen
2024-09-15 10:50

A Svájci Napok kiemelt eseményeként Svájci Pikniket tartottak szombaton a Neumann János Egyetemen. Az eredetileg szabadtérre tervezett program a rossz idő miatt került be az egyetem aulájába, de itt is nagyszerű hangulatban, kóstolókkal, ismerkedéssel telt.

Az aulában körben elhelyezkedő standokon többnyire a Kecskeméten és környékén működő svájci tulajdonú cégek, a Fornetti, a Hilti, a Phoenix Mecano és a CabTec képviseltették magukat, de volt Lindt csokistand, sajt- és borkóstoló állomás, és kutyás pont is, a gyerekek nagy örömére.

Az aulából a forgóajtón kilépve, immár szabad ég alatt további két gasztrostand várta a vendégeket. Az egyiken ínycsiklandó raclette-sajt melegedett, melyet főtt burgonyával, bébikukoricával, gyöngyhagymával kínáltak, a másikban pedig húsokat, kolbászokat grilleztek.

Az eseményen részt vett Jean-François Paroz svájci nagykövet is, aki immár egy hete itt tartózkodik Kecskeméten, hogy a Svájci Napok eseményein erősítse a két ország, illetve Svájc és Kecskemét kapcsolatát.

A Svájci Napok további programjairól kapcsolódó cikkeinkben olvashat.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...