• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 354
Kecskemét időjárás
Hazai és székely ízek, dallamok a SzékelyMagyar Nótanapon
2024-09-15 14:44

Hagyományőrző Székely-Magyar Nótanapot szervezett szombaton a Kecskeméti Nótások Baráti Köre Egyesület. A volt Hírös Lovardában nem csupán a magyar nemzetet összekötő dalok voltak főszerepben, hanem a székely és a hazai konyhai ízek is.

Székely-magyar nóták csendültek fel egymás után szombaton a volt Hírös Lovardában. A Székely-Magyar Nótanap résztvevői bebizonyították, hogy a zene iránti szeretet is összekapcsolja a magyar nemzetet, mivel a szeretet a közös nyelvünk.

A Kecskeméti Nótások Baráti Köre Egyesület már évek óta megszervezi a Székely-Magyar Találkozót. A tagok évente többször találkoznak székely barátaikkal hol Erdélyben, hol Magyarországon.

Még egy ilyen nép nincs, mint a magyar: megkötés nélkül, összeölelkezve nótázik bánatában és örömében is.

A nótanapot a gasztronómiával is egybekötötték, a székely és a hazai konyha ízei domináltak szombaton. A főzés-sütés közben közös nótázásra került sor a sátraknál, melyet az Erdélyből érkezett Orbán Csaba kísért harmonikával. Délután pedig nótaműsort tartottak cigányzenei kísérettel, ahol többek között fellépett Kovács János, Fekete Zoltán, Balázs Anikó, Regián Melinda és Dobos Zsolt, Balázs Lajos, S. Nagy Marika, Mészáros T. Piroska, Turú Gyula és Suba Sári. Zenével kísért Horváth Zoltán prímás és zeneara. A birkát Balázs Lajos ajánlotta fel, és Mészáros József főzte meg.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...