Kecskemét időjárás
Magyarok kenyere és Kisasszony-napi terményáldás Kecskeméten
2023-09-08 péntek 19:57

Idén már tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. A rendezvénysorozat mai (péntek) kecskeméti eseményét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete tartotta Szent István szobránál, ahol terményekért és a kenyérért is hálát adtak.

Az Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete rendezte meg pénteken délután Kecskeméten a Szent István szobránál az ide „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program egyik megyei eseményét, amely kiegészült Máltai Szeretetszolgálat Kisasszonynapi Terményáldó és adományosztó ünnepségével.

Az eseményt elsőként dr. Salacz László, országgyűlési képviselő köszöntötte.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei közgyűlés alelnöke beszédében a klíma változás kapcsán a teremtett örökség védelmét hangsúlyozta.

Göbölyös Károly, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Vármegyei szervezetének vidékfejlesztésért felelős alelnöke a program kapcsán az összefogás erejét hangsúlyozta.

A „Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem” program projekt vezetője a rendezvényen azt mondta, hogy eddig 8000 tonna búzát, és több tízezer támogató segítette a programot.

A rendezvény folytatásában került sor az adománylevelek átadására. Idén három szervezet érdemelte ki mindezt, a Kecskeméti Református Egyházközség, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja.

Az ünnepség keretében terményáldásra is sor került, a szertást és a hozzákapcsolódó imákat dr. Finta József római katolikus plébános, érseki helynök, Varga Nándor, református elnök-lelkész, Hajduch-Szmola Patrik, evangélikus vezető lelkész valamint Feczák László, görögkatolikus parókus végezte el.

Az esemény végén a Nagytemplomban mutattak be szentmisét.

Régebbi cikkek a Programok rovatban...