• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Szandra nem felejt! – új produkcióval érkezik a Richter Flórián Cirkusz
2024-09-04 20:11

Kecskemétre érkezett a Big Top Label rangsorolást elnyert Richter Flórián Cirkusz. A társulat ezzel a címmel elnyerte a Top 3 rangsorolást, vagyis Európa legjobbjai közé csatlakozott. Új, Experience című műsorukban helyet kapnak a hazai és nemzetközi rangos díjakkal rendelkező artisták, a Guinness-rekord produkciójuk és Szandra, a sztárelefántjuk, aki számos híres filmben és produkcióban szerepel. A Richter Flórián Cirkusz Szandrával és csapatával csütörtöktől vasárnapig várja a látogatókat az Auchan mellett.

Már 200 évvel ezelőtt is jegyezték a Richter Cirkuszt. A család tagjai azóta is szenvedéllyel és odaadással ápolják a hírnevüket, mely nem kis alázattal és munkával jár.

A háttérben viszont valaki, illetve nem is valaki, hiszen egy valódi családtag szót kér! Ő Szandra, a világ egyik legokosabb elefántja. Joggal érdemelte ki, hiszen ha bármilyen európai filmes produkcióba elefántot keresnek, akkor Szandra az első választásuk!

– Itt van Szandra, aki most köszön nekünk. Szandra 49 éves és 47 éve van már velünk. Anno még a nagypapám meg édesapám választotta ki őt az utolsó szállítmánnyal, ami Ázsiából érkezett. Nagyon jó döntés volt, mert tényleg ő a világ egyik legokosabb elefántja. Nem is akármilyen elefánt, hiszen a James Bond film Octopussy részében is benne volt, tehát Roger Moore ővele forgatott, vele együtt támadták meg azt a bizonyos kastélyt, ahol a rossz emberek el voltak rejtőzve. Ezen kívül még Lance Armstronggal is forgatott egy klipet a hétszeres Tour de France bajnokával, tehát Szandra tényleg egy világsztár és a mai napig is, ha valamilyen forgatásra elefánt szükséges Európában, akkor elsőként Szandrához fordulnak, mert tudják, hogy mennyire profi és mennyire ismeri ezt a környezetet. Egyébként Szandra kifejezetten szeret a közönség, a gyerekek között lenni és élvezi a kapcsolatot az emberekkel – mesélte Richter Flórián.

De hogyan tűnhet ki egy elefánt a társai közül?

Az idei évben egy komplett új műsorral állt elő a Richter Flórián Cirkusz, így csütörtöktől Kecskemétre is elhozzák az Experience műsorukat.

– Brazíliából a halálgömb motorosok jönnek, Kolumbiából magasdróton fantasztikus mutatványt mutat be két artistaművész, nagyon tempós szám, nagyon látványos. Csehországból légtornászok, illetve akrobaták érkeznek. Nyilván a saját produkcióinkkal is jöttünk, itt van Szandra, aki lovakkal mutat be egy különleges produkciót, ezen kívül Chiléből vannak még itt bohócok, tehát rengeteg új produkcióval jöttünk, és a szokásos színvonalat hozzuk – emelte ki Richter Flórián.

Ezt a színvonalat azonban Európában is elismerik, sőt a TOP 3 közé sorolják a Richter Flórián Cirkuszt. A társulat márciustól október végéig Magyarországon turnézik, de mindig új műsorral áll elő. A kecskeméti produkció az első állomásuk az őszi turné során.

A társulat egyik számával elnyerte a Guinness-rekord bejegyzést is.

Egy meglepetéssel is jöttek, hiszen a kitűnő tanulókat meglepik.

– A kitűnő tanulók, ha bemutatják a bizonyítványukat, akkor ingyenjegyet kapnak. Már nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel, mi pedig gratulálunk ahhoz, ha ilyen jó jegyeket szereznek az iskolában a gyermekek – mondta Richter Flórián.

Régebbi cikkek a Programok rovatban...