• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 354
Kecskemét időjárás
Kecskeméti TE: jó játékkal jutottunk tovább Kozármislenyben
2024-09-16 07:31

A MOL Magyar Kupában a 3. fordulóban kapcsolódott be csapatunk a sorozat küzdelmeibe, ellenfelünk a Kozármisleny volt idegenben. Szabó István együttese jó és meggyőző játékkal jutott tovább.

A hazai csapat nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, alig öt perc alatt Cipf kétszer is próbálkozott. Az első volt ebből igazán veszélyes, amikor egy jobbról érkező beadást szabadon fejelt a jobb felső mellé. Ezt követően ballal próbálkozott, de nem talált kaput, illetve Varga is rajta volt.

Fokozatosan vették át az irányítást a pályán a kecskeméti játékosok, a 19. percben jött az első vendég helyzet, Bocskay kitűnően indította Katona Bálintot, aki ballal lőtt, de Oroszi hárítani tudott. Két szöglet jött ezután, a második beadás után aztán Katona Leventét rúgták meg a tizenhatoson belül, amiért büntetőt adott a játékvezető. A labda mögé Lukács állt, aki a bal alsóba lőtt (0-1). Két kozármislenyi lövés halt el ezután a blokkban, majd a 28. percben Vágó próbálkozott 18 méterről, egy lecsorgót kapásból lőtt centikkel a jobb alsó mellé. A 29. percben született meg aztán a második kecskeméti gól: Bocskay indította el a bal oldalon Kotulát, aki lefutotta védőjét, lapos beadását Lukácsnak már csak az üres kapuba kellett passzolnia (0-2). A 32. percben Vágó Levente csúsztatta a léc alá Nagy Krisztián jobbról érkező szabadrúgását, aki a mérkőzés napján nem csak 32. születésnapát ünnepelte, hanem kisfia, Alex születését is, ezt követően indult a csapat után Kozármislenybe. Szünetig már újabb gól nem esett, maradt a 0-3.

A második félidőben sem változott a játék képe, Katona Bálint lövése egy védőről pattant kevéssel mellé rögtön az elején. Az 57. percben viszont már nem tudták útját állni: Vágó indította el Lukácsot a jobb oldalon, akinek beadását a visszatérő támadó a hálóba is lőtte (0-4). A folytatásban érezhetően lemondott a továbbjutásról a hazai gárda, s noha Kirchnernek volt ígéretes lövése, ez sem talált kaput. A másik oldalon Katona nagyon élt, újabb jó távoli lövést engedett el, amit Oroszi piszkált fölé a 71. percben. Ekkor már mindkét oldalon rengeteget cseréltek az edzők, kecskeméti színekben Montiel után Berki is bemutatkozhatott tétmeccsen. Az utolsó tíz percbe Major átlövése vezette be a csapatokat, ami Varga kapuja felett szállt el. A hazaiak szerettek volna a végén legalább szépíteni, Barkóczi ehhez közel is járt, de centikkel a bal alsó mellé lőtt szép cselek után. A másik oldalon aztán Pálinkás fejelt volna gólt, de Oroszi hárított. Nem esett több gól, maradt a 0-4.

HR-Rent Kozármisleny FC – Kecskeméti TE 0-4 (0-3)

Kozármisleny, 500 néző. V: Derdák (Ország, Kulman)

KFC: Oroszi – Rácz, Gajág, Debreceni – Schuszter (Barkóczi 72.), Major, Horváth D., Turi (Koszovcsuk 62.) – Kiss B. (Lépő 62.), Kirchner (Beke 72.), Cipf (Horváth P. 62.). Vezetőedző: Pinezits Máté

KTE: Varga B. – Rjaskó, Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Berki 72.), Vágó (Meszhi 72.), Bocskay (Nikitscher 62.), Kotula – Katona B., Montiel (Kovács K. 46.) – Lukács D. (Pálinkás 62.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Lukács D. (21., 29. – az elsőt büntetőből), Vágó (32.), Katona B. (57.)

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában 4-0-ra nyertünk Kozármislenyben, a mérkőzés után a vezetőedzők is értékeltek.

Pinezits Máté, a Kozármisleny vezetőedzője: – Gratulálnunk kell a Kecskemétnek, mert jó minőségű játékot játszott ellenfelünk, megérdemelten jutott tovább. Azt sajnálom csak, hogy túlzó lett az eredmény, nem is a kapott gólok miatt, hanem azért, mert nekünk is megvoltak a helyzeteink. Ettől függetlenül egy jól felkészített csapat ellen játszottunk, melynek sok sikert kívánunk a továbbiakhoz is, hiszen a KTE egy kitűnő klubfelépítés mellett szerepel nagyon jól már évek óta.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Az első tíz perc nem a miénk volt, sőt, helyzete is volt a hazai csapatnak. Utána viszont a játékfelfogás és az alapelvek döntöttek. Jól futballoztunk, élvezték is a játékot a srácok, jól alkalmazkodtak a körülményekhez. Ide nem győzni járnak a csapatok, szerettünk volna viszont továbbjutni, a célunkat pedig elértük. A kupában mindig csak egy meccsre tekintünk előre, ott is szeretnénk továbbjutni, így várjuk a sorsolást.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Régebbi cikkek a Sport rovatban...