• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Átadták a Bács Klíma Kft. új telephelyét
2024-09-18 16:13

Telephelybejárással és ünnepi műsorral adták át a Bács Klíma Kft. új telephelyét. A 6800 négyzetméteres területen hatalmas raktár és irodaház épült, amelynek egy részét uniós forrásból finanszírozták.

Ipari hulladékokból: PVC-lefolyócsőből, gégecsőből készült hangszerekkel vonultak be a zenészek a telephelyátadó ünnepségre, amellyel mindenkit megleptek. Az ötletes műsort még Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is méltatta.

A Bács Klíma Kft. vadonatúj telephelye januárban készült el. A 400 négyzetméteres irodaház mellett egy 2000 négyzetméteres raktárat építettek az egykori Állami Pincegazdaság romos épületének a helyére. A kivitelezés nagy részét önerőből finanszírozták, a többi részét pedig hitelből és uniós forrásból.

A cég két ügyvezető igazgatója óvodás kora óta barátok. Tősgyökeres kecskemétiek, itt nőttek fel, itt indították el vállalkozásukat, amely ma már a város legnagyobb gépészettel foglalkozó cége.

A városhoz hozzátartozik, igen fontos, hogy a külföldi működő tőke is itt legyen, hiszen másképpen nem tudunk fizetőképes keresletet és lehetőséget biztosítani az itt élőknek, itt vállalkozóknak a megújulásra. Szerencsére a helyi vállalkozások megtalálták azokat a lehetőségeket, melyekkel fel lehet kapcsolódni erre a globalizált világra, arra a versenyhelyzetre, amit a globális tőke jelent a világnak, a városnak. Ők is egy ilyen típusú vállalkozást képviselnek és fontos őket is megmutatni, elismerni. Sok ilyen vállalkozás van Kecskeméten, erre büszkék lehetünk.

Az átadón Kecskemét polgármestere mellett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is helyet foglalt az asztalnál, a résztvevők az ünnepi műsor után egy telephelybejáráson vettek részt.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...