• 2024.09.21. csütörtökMáté, Mirella
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Töretlen a népszerűsége a Kamara a vállalkozásokért kurzusnak
2024-09-19 16:24

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen immár negyedik éve indítja el szabadon válaszható tantárgyát „Kamara a vállalkozásokért” néven. A kurzus hallgatói a Gazdaságtudományi Kar oktatóitól, valamint a vármegye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől tanulhatják meg az üzleti ötletek megvalósításának és egy vállalkozás elindításának a mesterfogásait.

2020-ban indította útjára a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben a Kamara a vállalkozásért szabadon választható tantárgyát. 2022 februárjában, majd 2023 márciusában újabb üzleti kurzusok indultak az egyetemen. Az idei tanévben a mai napon, csütörtökön vette kezdetét a negyedik kurzus, mely a hallgatók számára a jövőbeni vállalkozási ötleteik megvalósításában nyújt hathatós segítséget.

Dr. Kárpáti József dékán köszöntötte a kurzus első előadásán a hallgatókat. Mielőtt elkezdődött a szakmai előadás Dr. Kristóf Péter és Zahorecz Balázs oktatókkal egy rövid hivatalos megnyitó keretében Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára beszélt a hallgatóknak a tantárgy céljáról, lehetőségeiről és a kezdetekről is.

Töretlen a népszerűsége ennek a tantárgynak, amit immár negyedik éve hirdetnek meg közösen a kamarával – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A rektor bizakodással teli, hogy olyan kiváló projektfeladatok születnek, amelyek egy idő után akár startup formájában is megvalósíthatók lesznek. Van egy utókövetése is a folyamatnak, figyelik azt, hogy a hallgatók milyen sikert, milyen karrierutat tudnak majd bejárni, ezt az Alumni közösségükben gyűjtik össze.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...